Петар Грашо заедно со Тончи Хуљиќ ја испејаа ИНАМОРАНА

Напишано од на April 19, 2021

Песната „Инаморана“ што Тончи Хуљиќ и Петар Грашо деновиве ја снимија заедно е своевидна ода на љубовта, за која двајцата музички мајстори снимија и многу духовито видео.

Хуљиќ откри дека со Грашо работат на финиширањето на неговото ново цеде, па бидејќи се постојано заедно во студио, некако природно дошло и заедно да снимат – песна.

-Јас се нешто посакувам да го отпеам тоа што сум го напишал за него и да ја упопастам работата, тој пак сака да пее нешто што осум напишал за себе и така се најдовме на половина пат – изјави Хуљиќ.

Новата песна ја прокоментира и Грашо.

-Во проектот „Мадре Бадеса“ на Тончи се вљубив на прво слушање и среќен сум што бев и што останав дел од таа приказна. Не сум наклонет кон дуети, но соработката со Тончи одамна не е службена, туку и длабоко пријателска, така што ова не ни можам да го наречам соработка, туку заедничка идеја на двајца пријатели – вели Грашо.

Духовитото видео зборува за една класична замена на ситуации. Ликот на Хуљиќ низ прозорецот ѕирка на соседната тераса каде убавата сосетка подготвува чај за двајца. Додека тој се дотерува за посета, соседот над него, кој го игра Грашо, веќе пристигнува на интимното пиење чај.

Ликот на Хуљиќ добива утринско кафе од мајка си, а кога таа ќе праша дали му треба уште нешто, тој резигнирано одговара: „20 години помалку, мамо“.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Моментално во етер

Title

Artist