Јапонски оперски пејач ја пее „Земјо Македонска“

Напишано од на March 13, 2021

Јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу ја изведе познатата македонска песна „Земјо Македонска“.

Ова не е првпат Котецу да изведува македонски песни. Во минатото од него можевме да ги слушнеме и „Македонско девојче“ и „Болен ми лежи Миле Поп Јорданов“.


Моментално во етер

Title

Artist

Следува