DJ

Песната „Инаморана“ што Тончи Хуљиќ и Петар Грашо деновиве ја снимија заедно е своевидна ода на љубовта, за која двајцата музички мајстори снимија и многу духовито видео. Хуљиќ откри дека со Грашо работат на финиширањето на неговото ново цеде, па бидејќи се постојано заедно во студио, некако природно дошло и заедно да снимат – песна. […]

СУЗАНА СПАСОВСКА со оркестарот “Урнебес” страна 1. ДОЈДИ ПИЛЕ ЉУБЕНО . . . 3.26 музика и аранажман: Миле Барбаровски, текст: Георги Барбаровски 2. АХ МИЛ УБАВ МОЈ . . . 3.57 музика и текст: Ванчо Тарабунов, аранжман: Љупчо Трајковски 3. НЕ СУМ КУКЛА . . . 3.27 музика и текст: Драган Мијалковски, аранжман: Љупчо Трајковски […]

„Нека ни е честита слободна, суверена, самостојна Македонија!“ Со овие зборови пред 30 години, тогашниот претседател Киро Глигоров им го честиташе на граѓаните референдумскиот резултат. Групата Меморија беше дел од настапот со кој се прогласи независна и суверена Македонија како дел од прославата на плоштадот во Скопје. Прво настапија со песната „Оган под ѕвездите“, а во […]


Моментално во етер

Title

Artist