Јордан Митев

Нека се радуваат на животот и секогаш да се гледа на позитивната страна, бидејќи на никого не му е, и никаде не е совршено.

Scheduled on

Понеделник 19:45 00:00
Вторник 06:00 10:00
Среда 06:00 08:00
Четврток 06:00 07:00
Петок 03:00 22:00
Сабота 03:00 22:00

Јордан Митев

Tagged as
Митев е роден на 13 август 1986 година во Радовиш. Потекнува и живее во Подареш. Основното образование го завршил во родното село, а подоцнежното образование го продолжил во Радовиш. Средното образование го продолжил во музичкото училиште во Штип.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Uf7nkyKrkrU

Митев е роден на 13 август 1986 година во Радовиш. Потекнува и живее во Подареш. Основното образование го завршил во родното село, а подоцнежното образование го продолжил во Радовиш. Средното образование го продолжил во музичкото училиште во Штип. Свири на повеќе инструменти, како хармоника, пијано, кавал, гајда, а посетувал и часови за надградба и едукација на неговиот глас.

Веднаш по своето средно образование продолжува на факултетот за музичка уметност во Скопје на отсекот, „Музичка теорија и педагогија со народни инструменти”. Таму ги поминал наредните четири години каде што имал прилика да учи, соработува и собира искуства од голем број познати професори и музичари.

Еден од најзначајните меѓу нив бил Драган Даутовски, од којшто Митев собрал големо искуство. Уште како ученик и студент има патувано во голем број земји надвор од Македонија како на пр: Словачка, Франција, Турција, Бугарија, Србија, Швајцарија, Германија, Холандија, Шведска итн, каде што настапувал на голем број фестивали за етно музика и одржувал семинари за македонскиот фолклор. Како автор досега има напишано доста голем број композиции коишто некои од нив се наградувани во Македонија.


Read more

Podcast of previous episodes


Related news


Јордан Митев charts

Sorry, there is nothing for the moment.

Моментално во етер

Title

Artist